De 1993 Footwork FA14 van Jos Verstappen


Vandaag hebben we van Spark Models in de schaal 1/43 onze nieuwe GPworld Special binnen gekregen: De 1993 Footwork FA14 van Jos Verstappen. Exclusief door Spark Models voor ons geproduceerd in een oplage van 300 stuks in, net zoals ons Max Braziliƫ model, een luxe giftbox.
Is 300 teveel, is 300 te weinig....ook wij weten dat niet. Dit model is niet eerder geproduceerd behalve dat er ooit van de Footwork FA14 een Tameo kit is geweest, die heel veel mensen in de versie van Jos gebouwd hebben. Wil je deze kant-en-klare Spark uitvoering niet missen, klik hier om te bestellen!
De iets ouderen onder ons zullen dit grote moment wat aardig wat teweeg bracht in Formule 1 land nog zeker herrineren: De allereerste meters van Jos Verstappen in een Formule 1 auto! Deze test vond in 1993 plaats op het circuit van Estoril daags nadat daar de Grand Prix was verreden. Jos reed zich zelf bij deze test als kersverse Formule 3 kampioen behoorlijk in de kijker want diverse teams waaronder McLaren en Benetton stonden in de rij voor de Limburger.
De foto aan de binnenkant van de giftbox is afkomstig van Peter van Egmond die destijds bij deze test aanwezig was. Op onderstaande foto is duidelijk de rode ring (de brandblusser) en de radio met kabel zo duidelijk zichtbaar. Bij Spark hebben we gevraagd of deze ook op het model konden komen waarna we eerst bericht kregen dat het veel te klein was maar uiteindelijk hebben ze het er gewoon op geplaatst. Volgens ons is dit voor het eerst in de schaal 1/43 dat deze kleine items op een model zijn toegevoegd!







Opsomming:
1993 Jos Verstappen, Estoril test
Footwork FA14
Schaal 1/43, Geproduceerd door Spark Models
Giftbox
Gelimiteerde en genummerde oplage, 300 stuks
Nooit eerder geproduceerd, nu exclusief voor GPworld
Voorzien van rode ring brandblusser en radio*
Marlboro decal op de helm 

*Goede ogen voor nodig!

Hier te bestellen. Op=Op. Zolang de voorraad strekt.
De 1993 Footwork FA14 van Jos Verstappen De 1993 Footwork FA14 van Jos Verstappen Reviewed by GPworld on september 15, 2017 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.